ua en ru

"Укренерго" пояснило причини введення надзвичайних заходів на ринку електроенегрії

"Укренерго" пояснило причини введення надзвичайних заходів на ринку електроенегрії Фото: "Укренерго" пояснило причини введення надзвичайних заходів на ринку електроенегрії

Головним чинником для введення надзвичайних заходів став дефіцит вугілля антрацитної групи

Головним чинником для введення надзвичайних заходів став дефіцит вугілля антрацитної групи, який особливо посилився після припинення електропостачання Криму. Про це сьогодні, 16 грудня 2015 року, в ході прес-конференції повідомив т.в.о. директора НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Головним фактором (чому були введені надзвичайні заходи на ринку електроенергії) став дефіцит вугілля антрацитної групи, який особливо посилився після припинення електропостачання Криму... Для того, щоб ми могли оперативно відслідковувати, з урахуванням реальних поставок вугілля, ми могли додатково зменшувати обсяги генерації ТЕС особливо тих, які працюють на вугіллі антрацитної групи для того і потрібно це розпорядження", - сказав Ковальчук.

Нагадаємо, 14 грудня Кабінет міністрів України схвалив введення тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії.