ua en ru

В "Укренерго" пояснили ситуацію з зупинкою українських ТЕС

В "Укренерго" пояснили ситуацію з зупинкою українських ТЕС Фото: Всеволод Ковальчук

Трипільська ТЕС зупинена в робочому режимі

Диспетчер ДП "НЕК "Укренерго" надав команду на зупинку Трипільської теплоелектростанції у відповідності з графіком навантажень, який був розроблений ДП "Енергоринок". Про це повідомив в.о. голови "Укренерго" Всеволод Ковальчук Facebook.

"ТЕС зупинена не в екстреному порядку за наказом диспетчера, а в робочому режимі на виконання графіка навантажень енергосистеми", - заявив Ковальчук.

За його словами, Трипільська ТЕС вирішила припинити виробництво електроенергії внаслідок низьких запасів антрацитового вугілля на складах, і ситуація в енергосистемі дозволяє це зробити. Він додав, що оскільки опалювальний сезон завершено, станція може припинити генерацію без відчутних наслідків для споживачів регіону.

Період вимушеного простою енергетики використовують для накопичення вугілля до початку літнього максимуму навантажень в енергосистемі, а також для виконання ремонтів.

"У разі виникнення нештатної ситуації в ОЕС України енергоблоки будуть оперативно включені в роботу", - резюмував Ковальчук.

Друзі, я завжди намагаюся писати коротко, але тут так не вийшло. Сьогодні у ЗМІ з'єднання з'явилася низка повідомлень про зупинку...

Опубліковано Vsevolod Kovalchuk 5 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обмежень енергопостачання через зупинку українських теплоелектростанцій не буде.