ua en ru

"Укренерго" констатує відсутність приросту запасів вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ за місяць

"Укренерго" констатує відсутність приросту запасів вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ за місяць Фото: "Укренерго"

В даний час рівень добового спалювання вугілля становить 60-65 тис. тонн

ДП "НЕК "Укренерго" констатує відсутність приросту запасів вугілля на складах теплових електростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралей (ТЕЦ) за останній місяць. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив т.в.о. директора "Укренерго" Всеволод Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Приблизно 960 тис. тонн на складах великих ТЕС, приблизно 270 тис. тонн на складах великих ТЕЦ. Це приблизно на 20% нижче, ніж було в минулому році", - сказав він.

Він також повідомив, що в плані підготовки затверджено загальний вихід за всіма складами на 2,7 млн тонн на 1 листопада.

"Де-факто ми не можемо сказати, чи цей план виконаний з боку принаймні "Укренерго", але ми віримо, що всі для цього зроблять все можливе, хоча за останній місяць не відбулося приросту запасів вугілля на складах, хоча на це були надії. Він повинен був бути десь приблизно 280 тис. тонн більше, ніж ми зараз маємо, але якщо постачання протягом ОЗП будуть стабільними і будуть становити 35 тис. тонн в день антрацитового вугілля і 62 тис. тонн в день газового вугілля, то нам все одно, які у нас залишки на складах. Нам головне, щоб вони були більш-менш рівномірно розподілені між всіма електростанціями", - зазначив Ковальчук.

При цьому глава "Укренерго" додав, що в даний час рівень добового спалювання вугілля становить 60-65 тис. тонн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія ДТЕК має намір імпортувати 120 тис. тонн вугілля для потреб своїх ТЕЦ.