ua en ru

"Укрексімбанк" завершив переговори про реструктуризацію бондів

"Укрексімбанк" завершив переговори про реструктуризацію бондів Фото: "Укрексімбанк"

Досягнута домовленість допоможе заощадити для платіжного балансу країни до 1,5 млрд дол в період з 2015 по 2018 рр.

Державний експортно-імпортний банк україни ("Укрексімбанк") успішно завершив переговори зі спеціальним комітетом кредиторів про перепрофілювання трьох єврооблігацій банку на загальну суму близько 1,5 млрд дол. Мова йде про бонди з погашенням у 2015, 2016 та 2018 рр . Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів країни.

У повідомленні говориться, що досягнута домовленість допоможе заощадити для платіжного балансу країни до 1,5 млрд дол в період з 2015 по 2018 рр .. "Результати переговорів повністю відповідають цілям програми співпраці України і МВФ", - повідомляє прес-служба Мінфіну. - "Ми закликаємо кредиторів "Укрексімбанку" підтримати запропоновані умови репрофилирования облігацій в ході майбутнього процесу одержання згоди".

У своєму повідомленні, Міністерство фінансів країни зазначило, що очікує продовження переговорів з власниками інших інструментів комерційного зовнішнього боргу, що входять в периметр боргова операції України. Мінфін підкреслює, "щоб досягти цілей програми співробітництва з МВФ, реструктуризація суверенного боргу буде мати метою зменшення розміру боргу і витрат на його обслуговування".

Як повідомлялося раніше, голови Міністерств фінансів країн "великої сімки" на зустрічі в Дрездені, яка відбудеться на цьому тижні, не будуть розглядати збільшення фінансової допомоги Україні.