ua en ru

"Укрбуд" реанімує проекти, від яких відмовилися інші компанії, - президент корпорації

Українська державна будівельна корпорація "Укрбуд" взялася за кілька об'єктів, будівництво яких було заморожене багато років тому і люди вже зневірилися отримати своє житло. Про це повідомив президент корпорації Максим Микитась.

"Якщо чесно, для мене дивно, що учасники ринку від них відмовилися. Ми ретельно все прорахували і побачили, що і ці проекти можуть принести прибуток. Крім того, "Укрбуд" - державна корпорація, і якщо ми розуміємо, що в змозі допомогти вирішити якісь проблеми, то ми на це йдемо", - зазначив він.

За його словами, "Укрбуд" взяв в роботу об'єкти, які були законсервовані ще в 2006 р. "Незважаючи на скепсис багатьох учасників ринку, деякі проекти ми вже реалізували, і кілька сотень сімей, які вже й не сподівалися отримати житло, заселяються в нові будинки", - додав Микитась. - Зокрема, в 2014 р. в Києві ми ввели в експлуатацію три будинки: на вул. Горького, 131, вул. Генерала Матикіна, 12 і першу чергу житлового комплексу на вул. Генерала Жмаченка. Плануємо успішно закінчити об'єкти і на вул. Герцена, 32, зокрема в 2015 р. - перший будинок, в 2016 р. - другий".

Експерти будівельного ринку відзначають значну активність корпорації "Укрбуд", що за результатами 2014 року дозволило компанії збільшити реалізацію квартир у 4 рази. В минулому році почалося будівництво ще восьми житлових комплексів.

За словами президента корпорації, на сьогодні компанія забезпечує всі види будівельної діяльності власними силами і ресурсами. "Ми самостійно виконуємо весь комплекс робіт по спорудженню об'єктів: управлінські, девелоперські функції, процес будівництва та продажу квартир, організувавши практично замкнутий цикл будівництва. Це дозволяє контролювати собівартість кожного квадратного метра і дає корпорації можливість утримувати саму низьку собівартість на ринку нерухомості Києва. Особливо підкреслю: оскільки ми - українська компанія та інвестуємо у об'єкти в Україні, кожна зароблена гривня повертається в економіку нашої країни", - резюмував Микитась.