ua en ru

"Укравтодор" реструктуризує залишок кредиту в "Сітібанку" на 41,5 млн доларів

"Укравтодор" реструктуризує залишок кредиту в "Сітібанку" на 41,5 млн доларів Фото: "Укравтодор" продовжує реструктуризувати свої кредити

Кабмін прийняв постанову, яка дозволяє Мінфіну країни обміняти борг на ОВДП і госдеривативы

Кабінет Міністрів України (Кабмін) ухвалив постанову, яка визначає умови реструктуризації гарантованого державою кредитного договору, укладеного банком "Сітібанк" з Державним агентством автомобільних доріг України ("Укравтодором"). Інформацію про це опублікувало Міністерство фінансів України (Мінфін) на своїй сторінці.

У повідомленні говориться, що Мінфіну України та "Укравтодору" вдалося досягти взаєморозуміння з банком "Сітібанк" про реструктуризацію непогашеного залишку кредиту в сумі 41,5 млн доларів.

Прийнята постанова "Про здійснення операцій з гарантованим державою боргом" є продовженням роботи з реструктуризації зовнішнього комерційного боргу держпідприємства. Зокрема, Мінфін нагадує, що 12 лютого вже була проведена успішна реструктуризація боргу "Укравтодору" і державного підприємства "Конструкторське бюро "Південне" ім. Н.До. Янгеля" перед АТ "Сбербанк Росії" на загальну суму понад 360 млн доларів.

За даними міністерства, схвалене Кабміном постанова дозволяє Мінфіну замінити існуючого боржника за кредитом і одночасно обміняти кредит на додатково випущені та розміщені ОВДП України 2015 року з доходністю 7,75% і терміном погашення 1 вересня 2019 року в сумі 31,6 млн доларів і додатково випущені та розміщені державні деривативи на загальну умовну суму 10,4 млн доларів

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МБРР виділила 560 млн доларів на розвиток доріг в Україні.