ua en ru

"Укравтодор" готує стратегію будівництва доріг, - Гройсман

"Укравтодор" готує стратегію будівництва доріг, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Подібні плани повинні бути розроблені в кожній області

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) готує стратегію будівництва доріг. Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив під час інспекційної поїздки в Кіровоградську область, передає "Урядовий портал".

"Зараз "Укравтодор" створює Стратегію доріг - і раніше такого системного документа не було. Зараз завдання, щоб такий план був по кожній області, щоб системно підходити до робіт щорічно", - розповів Гройсман.

Прем'єр підкреслив, що вже зараз бачить зміни в організації робіт та формуванні дорожнього господарства.

"Робота організована більш системно, маємо нову проектно-кошторисну документацію, нова якість техніки та технологій", - зазначив Гройсман й додав, що контроль виконання завдань також має бути на високому рівні.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України виступив з наміром запропонувати Верховній Раді направити 2,5 млрд гривень на реконструкцію дороги Львів - Тернопіль - Хмельницький - Вінниця - Умань - Одеса - Миколаїв.

"Коли ми робили об'їзд доріг, я сказав, що внесу пропозицію про капітальної реконструкції дороги Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Одеса-Миколаїв. Фактично за цей час ми знайшли з Міністерством фінансів додатково 2,5 млрд гривень. Будемо готувати зміни до бюджету і пропонувати парламенту схвалити це рішення... У нас є всі шанси до середини липня, за підтримки парламенту, затвердити це рішення. "Укравтодор" на сьогодні готовий до реконструкції цієї дороги", - розповів Гройсман.

Він зазначив, що вказана дорога, яка знаходиться в жахливому стані, є магістраллю національного значення, що з'єднує західну кордон країни з портами і якою щодня користуються мільйони громадян.