ua en ru

"Укравтодор" готовий до переговорів щодо будівництва концесійної дороги до кінця року 

"Укравтодор" готовий до переговорів щодо будівництва концесійної дороги до кінця року  Фото: Славомір Новак (РБК-Україна)

Дорога буде пролягати від кордону з ЄС до Львова

Переговори з приватними інвесторами щодо будівництва першої концесійної дороги, яка вестиме від кордону з Євросоюзом у напрямку Львова, можуть розпочати до кінця 2018 року. Про це сьогодні, 18 вересня 2018 під час форуму Європейської бізнес-асоціації повідомив в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України - "Укравтодор" - Славомір Новак, передає кореспондент РБК-Україна.

Він додав, що дорогу планується будувати від кордону з ЄС на польсько-українському кордоні від пунктів пропуску "Корчова" - "Краківець"

"Тобто, перша концесійна дорога, яку, я сподіваюсь, вдасться розпочати, це буде дорога від кордону з Євросоюзом до Львова, плюс північний обхід Львова. Це повинна бути перша концесійна дорога", - сказав він.

Новак зазначив, що зацікавленість у проекті уже проявляють європейські та китайські інвестори.

"Є зацікавленість з боку, як європейських інвесторів, так і китайських... Я готовий розпочати переговори ще в цьому році", - сказав голова "Укравтодору".

Нагадаємо, служба автодоріг Київській області уклала договір на розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва концесійної автодороги Київ - Біла Церква.