ua en ru

"Укравтодор" буде перевіряти якість дорожніх робіт двічі на рік, - Новак

"Укравтодор" буде перевіряти якість дорожніх робіт двічі на рік, - Новак Фото: Славомір Новак (kmu.gov.ua)

Якість дорожніх робіт будуть перевіряти на початку березня і в кінці червня

Державне агентство автомобільних доріг України буде двічі на рік перевіряти якість ремонтних і будівельних робіт на автошляхах, після чого підрядники будуть змушені усунути недоліки. Про це на засіданні Кабміну заявив в. о. голови "Укравтодору" Славомір Новак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щороку на початку березня і в кінці червня, двічі на рік, будемо здійснювати контроль виконання робіт і виявляти недоліки за минулий рік, які підрядники змушені будуть усунути в рамках гарантій", - заявив Новак.

За його словами, перший звіт з контролю виконаних робіт дозволив усунути багато недоліків на дорогах по всій країні. З метою створення "чорного списку" недобросовісних підрядників в уряді розроблено проект закону про зміни в законодавство з контролю якості ремонтно-будівельних робіт. Документ пропонує надати "Укравтодору" повноваження з контролю якості ремонтів шляхом залучення спеціалізованих установ.

Нагадаємо, раніше в "Укравтодорі" розповіли, скільки коштує будівництво платної дороги Київ - Біла Церква.

"Зараз йде підготовка техніко-економічного обґрунтування дороги, тому говорити про точну вартість поки занадто рано, але орієнтовно це буде близько 300 млн доларів", - повідомив радник Новака Олександр Кава.