ua en ru

В України та США є чіткий план щодо миротворців на Донбасі, - Клімкін

В України та США є чіткий план щодо миротворців на Донбасі, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (УНІАН)

Голова МЗС не уточнив можливу чисельність миротворчої місії

В України і Сполучених Штатів є чіткий план щодо миротворців ООН на Донбасі. Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив в ефірі програми "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер".

"Я кілька годин тому розмовляв із Куртом (спеціальний представник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер, - ред.), ми погодили основні параметри нашої позиції. У нас фактично готовий текст резолюції, наш проект. Це і Сполучені Штати, і Німеччина, і Франція, працюємо і з Великою Британією. Основне - вся територія окупована. Ми знаємо основні елементи нашої позиції, у нас є план, яким чином тиснути далі", - повідомив голова МЗС.

Міністр підкреслив, що питання часових рамок миротворчої місії поки не розглядалося, а питання чисельності місії обговорюватиметься трохи пізніше.

"У нас є план - скільки потрібно, і композиція. Будемо обговорювати це дещо пізніше. Це залежить від того, чи просунемо ми логіку цієї резолюції. Щодо кількості - розмови ведуться, і у нас є чітка позиція - скільки потрібно, щоб тримати весь Донбас", - уточнив Клімкін.

При цьому він відмовився відповідати на запитання про чисельність миротворчої місії.

"Якщо я скажу п'ять або я скажу п'ятдесят - потім мені скажуть: а чому ти сказав п'ять, а чому ти сказав п'ятдесят. У нас є план. Як тільки зможу сказати більше - обов'язково скажу", - пояснив Клімкін.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що влада Сполучених Штатів Америки готується "найближчими днями" запропонувати Росії план із розміщення 20 тис. миротворців ООН на Донбасі.