ua en ru

В Україну не пустили молдаванина з військовим квитком і паспортом ПМР

В Україну не пустили молдаванина з військовим квитком і паспортом ПМР Фото: виявлений паспорт ПМР

Під час огляду в іноземця також виявили атрибутику Росії

В Одеській області прикордонники не пустили в Україну молдаванина, який мав військовий квиток та паспорт невизнаної "Придністровської молдовської республіки" (ПМР). Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

"Напередодні відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні співробітники Держприкордонслужби спільно з представниками СБУ та Нацполіції в Одеській області не пропустили на територію України громадянина Молдови. 29-річного чоловіка було зупинено в пункті пропуску "Кучурган", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що під час огляду в іноземця виявили атрибутику Росії, паспорт та військовий квиток невизнаної ПМР.

altalt
Фото: документи невизнаного Придністров'я, вилучені у молдаванина

"Зважаючи, що вказаний громадянин не міг чітко повідомити мети своєї поїздки в Україну та міг планувати здійснення провокаційних дій, направлених на дестабілізацію обстановки, прикордонники винесли постанову про відмову у пропуску через кордон", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські прикордонники не пропустили через кордон та заборонили в'їзд в Україну на 3 роки двом російським журналістам, які раніше незаконно відвідували анексований Росією український Крим.