ua en ru

В Україну з Польщі екстрадують підозрюваного у вбивстві чоловіка

В Україну з Польщі екстрадують підозрюваного у вбивстві чоловіка Фото: прокуратура Миколаївської області

Вбивство було скоєно в липні 2015 року у місті Вознесенськ

Прокуратура Миколаївської області розпочала процедуру екстрадиції в Україну підозрюваного у вбивстві громадянина України, затриманого на території Республіки Польща. Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

"Прокуратурою Миколаївської області розпочато процедуру екстрадиції в Україну громадянина, який розшукується українськими правоохоронними органами для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 115 КК України (співучасть у вчиненні умисного вбивства)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прокуратури, зловмисник затриманий польськими компетентними органами на кордоні з Республікою Білорусь. В даний час він знаходиться під вартою на території Польщі і очікує екстрадиції в Україну.

Після видачі українській стороні, він буде переданий органу досудового розслідування для притягнення до кримінальної відповідальності по справі про вбивстві, скоєному в липні 2015 року в одному з кафе в центрі Вознесенська Миколаївської області.

Так, підозрюваний - раніше судимий мешканець Миколаївської області 1996 року народження - за попередньою змовою з двома іншими особами, застрелив з мисливської зброї 46-річного місцевого жителя. Двох його спільників за цей злочин вже засудили до 12,5 і 11 років позбавлення волі.

Щодо третього учасника було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 137 тис. гривень. Він вніс заставу і звільнився. З квітня 2016 року підозрюваний перебував у міжнародному розшуку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна екстрадувала в Білорусь розшукуваного Інтерполом злочинця, який підозрюється у незаконному переправленні осіб через державний кордон.