ua en ru

Україну хочуть перетворити в санітарний кордон між ЄС і Росією, - Кілінкаров

Нове керівництво країни, діючи за лекалами США для країн Латинської Америки, намагається заборонити Компартію, щоб приховати свої "досягнення" - громадянську війну, зростання тарифів ЖКГ, заморожування пенсій і зарплат. Таку думку висловив народний депутат України від фракції КПУ, перший секретар Луганського обкому партії Спиридон Кілінкаров, коментуючи активізацію влади і силових структур у питанні заборони Компартії України.

"Все таємне рано чи пізно стає явним. Це аксіома, про яку забули нинішні можновладці в Україні. Так вийшло і з ідеєю євроінтеграції, яку вони активно просували на "Майдані". Тепер очевидно, що ні про яку євроінтеграцію України вже не йдеться, тому маніакальна одержимість Турчинова та ідея заборони КПУ видає дуже просту паралель - нинішня влада діє за класичними американськими лекалами для латиноамериканських фашистських диктатур, де в числі інших рецептів прописана і заборона комуністичних партій", - заявив Кілінкаров.

Нардеп переконаний, що сьогодні вже ясно, що Україні буде уготована доля санітарного кордону між Євросоюзом і Росією.

"Доля сателіта США, керованого з-за океану", - додав перший секретар Луганського обкому КПУ.

Саме тому, продовжив парламентарій, влада пішла шляхом заборони опозиції, хоча до подібного не опускалися навіть Кучма і Янукович.

"Всупереч праву, всупереч положенням керівних принципів Венеціанської комісії про заборону діяльності політичних партій, влада на швидку руку фабрикує звинувачення проти Компартії, - зазначив Кілінкаров. - Очевидно, мета всієї цієї затії - усунути Комуністичну партію з політичної арени, оскільки дуже скоро будуть видні результати діяльності нової влади, яка нічим, крім громадянської війни, зростання цін на комунальні послуги, заморожування пенсій і зарплат, похвалитися не може. І народ дуже скоро прозріє".

У такій ситуації, за словами депутата, зростання протестних настроїв неминуче. Тому, підкреслив він, влада поспішає поставити "поза законом" тих, хто не зрадив своїм переконанням і не зрадив своїх виборців, тобто заборонити Компартію.