ua en ru

Українці заслуговують на безвізовий режим і мають його отримати, - Мінгареллі

Українці заслуговують на безвізовий режим і мають його отримати, - Мінгареллі Фото: Хюг Мінгареллі розповів про безвізовий режим для українців

Посол ЄС вважає, що у питанні безвізового режиму Євросоюз рухається у правильному напрямку

У представництві ЄС в Україні не можуть назвати конкретну дату погодження безвізового режиму для України, та сподіваються, що це станеться уподовж наступних кількох місяців. Про це заявив голова представництва Хюг Мінгареллі в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Я не можу назвати вам точну дату, але сподіваюся, що упродовж наступних кількох місяців буде формальне рішення, яке дозволить українцям короткотермінове перебування у Євросоюзі без віз. Український народ на це заслуговує, адже Україна виконала всі зобов’язання, всі умови, що їх висунув ЄС", - сказав він.

Зі слів посла, рішення на користь спрощення візового режиму для Грузії, ухвалене у ЄС напередодні, є доказом того, що Євросоюз "рухається у правильному напрямку у питанні спрощення візового режиму для Грузії й України".

Чому Грузії надали безвізовий режим раніше

Мінгареллі також пояснив, що рішення щодо Грузії ухвалене раніше тому, що між Грузією і ЄС раніше розпочався процес обговорення і запровадження безвізу.

"У цьому немає якогось політичного підґрунтя, запевняю вас. По суті, немає жодних проблем - всі погоджуються, що Україна виконала все, що мала, і що українці мають подорожувати на короткий термін до ЄС без віз", - додав він.

Як пояснив Мінгареллі, Україна тепер має дочекатися формального схвалення оновленого механізму припинення безвізових режимів, після чого відбудуться консультації між Радою ЄС, Європарламентом та Єврокомісією, щоб остаточно погодити візову лібералізацію для України.

Нагадаємо, у Кабінеті міністрів України не беруться прогнозувати, коли Україна отримає безвізовий режим з Європейським союзом.