Українці в 2012 р. спожили в два рази більше м'яса, ніж ковбасних виробів, - УКАБ

Українці в 2012 р. спожили в два рази більше м'яса, ніж ковбасних виробів.

Українці в 2012 р. спожили в два рази більше м'яса, ніж ковбасних виробів. Про це свідчать дані "Українського клубу аграрного бізнесу" (УКАБ).

"У 1991 р. споживання м'яса на душу населення в Україні становило 74 кг, 28% з яких становило безпосередньо м'ясо, а 72% ковбасні вироби. Разом зі зниженням платоспроможності населення скорочувалося і споживання м'ясних виробів. У 2001 р. споживання склало 33,6 кг, а структура ковбасних виробів та м'яса розподілилися вже 50% на 50%. Торік споживання м'яса склало 54,4 кг на душу населення, 30% з яких було використано у вигляді ковбасних виробів, а 70% безпосередньо як м'ясо. За прогнозами FAO, до 2020 р. в структурі споживання м'яса українцями 80% складе споживання саме м'яса натурального", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Присяжнюк: В Україні на 9,3% зросла реалізація худоби та птиці на переробку

Нагадаємо, що за даними Держстату, виробництво м'яса в Україні (у живій вазі) у січні-червні 2013 зросло на 9,3% порівняно з аналогічним періодом 2012 р. - до 1 млн 570,6 тис. т. Виробництво молока за звітний період зросла на 0,6% - до 5 млн 539,9 тис. т. Виробництво яєць збільшилося на 4% - до 10 млрд 79 тис. шт.

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся