ua en ru

Українці стали частіше дивитися відео на мобільних пристроях, - дослідження

Українці стали частіше дивитися відео на мобільних пристроях, - дослідження Фото: українці стали частіше дивитися відео на мобільних пристроях

Час перегляду відео на YouTube в Україні збільшується на 70% в рік

За останні відзначається збільшення загального часу перегляду відеоконтенту через мобільні пристрої, в тому числі і в Україні. Про це повідомляє прес-служба компанії Ericsson з посиланням на відповідне дослідження Ericsson ConsumerLab TV & Media.

Так, за останні 4 роки середня тривалість перегляду відео на мобільних пристроях зросла більш ніж на 200 годин на рік.

"Активний ріст перегляду відео на мобільних пристроях (+4 години на тиждень) відбувається на тлі зниження популярності традиційного телебачення (-2,5 години на тиждень)", - відзначають в компанії.

Така загальносвітова тенденція спостерігається і в Україні. Експерти пов'язують це з запуском в країні стандарту 3G і появою зручних мобільних додатків для перегляду вмісту. Така тенденція продовжиться і в майбутньому, коли в Україні буде впроваджено наступне покоління мобільного зв'язку – 4G.

При цьому експерти додають, що роль традиційного телебачення все ще залишається суттєвою. Так, на цей формат припадає 46% (молодше покоління) до 64% (старше покоління) загального часу телеперегляду глядачів.

Однією з цікавих тенденцій на українському ринку дослідники називають популярність YouTube, темпи зростання використання якого в нашій країні перевищують загальносвітові.

"Темпи зростання перегляду відеоконтенту на YouTube в нашій країні перевищили загальносвітові: час перегляду щорічно збільшується на 70%, в той час як в іншому світі цей показник дорівнює 50%", - відзначають в компанії.

Нагадаємо, користувачами смартфонів є 35% українців.