ua en ru

Українці серед політиків найбільше довіряють Віталію Кличку, - IFES (відео)

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко користується найбільшою довірою українців серед політиків. Про це свідчать результати опитування громадської думки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), які були оприлюднені 11 жовтня 2012 р., повідомляє "5 канал".

Як повідомляє IFES, 42% опитаних дуже довіряють Кличку чи скоріше довіряють, в той час як 40% не зовсім довіряють або взагалі не довіряють.

Що стосується решти політичних лідерів, то, за словами керівника відділу досліджень IFES Ракеша Шарма, більшість українців кожному з них переважно довіряють мало чи не довіряють взагалі. Президенту України Віктору Януковичу довіряють 32%, а не довіряють 59%; прем'єр-міністрові Миколі Азарову, довіряють 30%, не довіряють 61%; голові Ради об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсенію Яценюку довіряють 24%, не довіряють 64%.

Читайте також: В парламент проходять 5 політичних партій, - соцопрос

"Якщо говорити про слабку довіру до Віктора Януковича, то українці все менше схвалюють діяльність Президента у вирішення політичних проблем. А вісім з десяти респондентів вважають саме главу держави відповідальним за економічну ситуацію в країні та низький рівень боротьби з корупцією. Також Президенту закидають відсутність реформ в основних сферах життя українців", - сказав Ракеш Шарма.

Рівень довіри до Юлії Тимошенко склав 21%, не довіряють їй 66%, голові Верховної Ради Володимиру Литвину довіряють 19% опитаних, лідеру "Свободи" Олегу Тягнибоку довіряють 18%, лідеру партії "Україна - Вперед!" Наталії Королевській довіряють 12%.

Що стосується організацій, то українці найбільше довіряють засобам масової інформації.

Опитування проводилося з 15 по 27 вересня 2012 р. Опитано 1512 респондентів. Похибка становить 2,53%. Фінансування було виділено Агентством міжнародного розвитку (USAID). Опитування та опрацювання даних проводилося Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).