ua en ru

НБУ дозволив отримувати електронні платежі з-за кордону

НБУ дозволив отримувати електронні платежі з-за кордону Фото: безготівковий розрахунок

Набули чинності зміни до положення НБУ про електронні гроші в Україні

Починаючи з 13 лютого, українці мають право отримувати від нерезидентів України електронні гроші, випущені емітентом-нерезидентом. Про це йдеться в постанові Національного банку України, опублікованій на сайті регулятора.

Зокрема НБУ вніс зміни до положення про електронні гроші в Україні, які набули чинності від суботи.

"Користувач - фізична особа має право отримувати від нерезидентів електронні гроші, випущені емітентом-нерезидентом, за умови, що міжнародна система інтернет-розрахунків забезпечує погашення електронних грошей шляхом перерахування грошових коштів на рахунок користувача-фізичної особи в банку-резиденті", - йдеться в документі.

Раніше Нацбанк вніс зміни до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах щодо розширення режиму функціонування рахунків фізичних осіб.

"Спрощений режим функціонування рахунків фізичних осіб дозволяє цим особам отримувати на поточний рахунок іноземну валюту, переказану із-за кордону, в тому числі і в результаті погашення електронних грошей, випущених нерезидентом", - пояснили в регуляторі.

Крім цього, вказаною постановою спрощено процедуру узгодження правил використання електронних грошей для банків-членів/учасників внутрішньодержавних платіжних систем.

НБУ дозволив отримувати електронні платежі з-за кордону

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що валютні обмеження в Україні будуть скасовуватися з обережністю.