ua en ru

Українці вважають слабкою політику Порошенка щодо врегулювання ситуації на Донбасі, - опитування

Відносна більшість українців вважає слабкою політику президента Петра Порошенка по врегулюванню кризи на Донбасі. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного компанією GFK-Україна і презентовані заступником директора GfK Ukraine Глібом Вишлинським на прес-конференції в Києві.

Так, на питання, сильну чи слабку політику по відношенню до розв'язання кризи на сході України обрав Президент Петро Порошенко, 41% опитаних назвали її слабкою (23% радше слабкою, 18% слабкою), 38% - сильною (13% сильною, 25% радше сильною). Водночас, 21% громадян не змогли визначитися з цього питання.

Крім того, абсолютна більшість громадян вкрай негативно оцінюють загальноекономічну та політичну ситуацію, що склалася сьогодні в Україні.

Думку про те, що економіка України перебуває майже в катастрофічному стані, розділяє 88% громадян, 32% переконані, що економічний стан поганий, 56% - дуже поганий. Так само 88% респондентів вважають нестабільною і політичну ситуацію в державі.

Опитування проводилось з 14 по 25 серпня 2014 року. Опитано 2000 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України без врахування Криму. Максимальний розмір статистичної похибки становить 2,2%.