ua en ru

Українці показали всьому світу, що ми нація, яка здатна боротись, - Яценюк

Українці показали всьому світу, що ми нація, яка здатна боротись, - Яценюк Фото: Яценюк на презентації книги міністра внутрішніх справ Арсена Авакова "Ленін з нами?" (nfront.org.ua)

Яценюк закликав винести уроки з історії

Українці показали всьому світу, що ми нація, яка здатна боротись. Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час презентації книги міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова "Ленін з нами?", що відбулась 7 листопада, у день сторіччя більшовицького перевороту, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

Яценюк зазначив, що ця книжка не про Леніна, а про ідеологію, яка ототожнюється у "гомо совєтікус" безпосередньо із ним: "Про ідеологію людоненависництва. Про ідеологію знищення. Про те, чому страждала Україна і український народ. Тому що були такі леніни, сталіни, кагановичі".

"Їхні наступники зараз знаходяться в тому місці, де знаходиться Мавзолей. Вони Мавзолеєм і закінчать", - додав лідер "Народного фронту".

Яценюк підкреслив, що річ не тільки в "комуністичній банді, яка запровадила тоталітаризм, знищення і вбивство України", не тільки в особі Леніна.

"Вона була, на превеликий жаль, в сотнях тисяч людей, які не сказали "ні", а аплодували, які боялися сказати правду… Ця книга в тому числі і про нас: яке рішення ми приймемо, на який бік станемо", - додав він.

Лідер "Народного фронту" зазначив що в політичному істеблішменті Росії "змінилися прізвища, змінилися назви партій, але не змінилася ідеологія".

При цьому Яценюк зазначив, що українці "показали всьому світу, що ми нація, яка здатна боротися": "Україна – не просто не Росія. Україна – це велика самостійна країна. А українці – це ті люди, які вистояли. І дуже важливо, щоб ми зробили історичні уроки. Виграють тільки ті, які борються. А йдуть тільки ті, які встають з колін. І ми встали з колін".