ua en ru

Українці як світового лідеру найкраще ставляться до Лукашенка, найгірше - до Путіна, - опитування

Українці як світового лідеру найкраще ставляться до Президента Білорусі Олександра Лукашенка, а найгірше - до Президента Росії Володимира Путіна.

Українці як світового лідеру найкраще ставляться до Президента Білорусі Олександра Лукашенка, а найгірше - до Президента Росії Володимира Путіна. Про це свідчать результати соцопитування "Ставлення українців до світових лідерів", проведеного соціологічною групою "Рейтинг" з 9 по 19 серпня 2014 р.

Згідно з результатами дослідження, 62% опитаних позитивно ставляться до Олександра Лукашенка, 54% - до Бараку Обамі, 51% - до Ангели Меркель. Також у 45% опитаних позитивне ставлення до Броніславу Комаровському, у 39% - до Жозе Мануелю Баррозу, у 36% - до Далі Грібаускайте, 16% - до Володимира Путіна.

Крім того, Володимир Путін очолює рейтинг негативного ставлення (75%). 32% опитаних негативно ставляться до Ангели Меркель, 31% - до Барака Обами, 26% - до Олександра Лукашенка, 25% - до Нурсултана Назарбаєва.

"Якщо порівнювати з аналогічним дослідженням за жовтень минулого року, то рівень позитивного ставлення до Путіна погіршився з 47% до 16%, до Меркель - з 61% до 51%. У той же час ставлення до Обами покращився з 51% до 54%", - повідомили в соцгруппе.

Опитування проводилося серед населення України від 18 років і старше. Було опитано 2000 респондентів у форматі особистого інтерв'ю. Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 2,8%.

Нагадаємо, рейтинг довіри Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну серед росіян в серпні склав 84%.