ua en ru

Українці незадоволені Кабміном більше, ніж Президентом, - дослідження

Українці незадоволені Кабміном більше, ніж Президентом, - дослідження Фото: українці розділилися в симпатіях до Порошенка і Яценюка

Індекс довіри до Кабміну впав з осені удвічі

Індекс оцінки дій влади все ще перебуває на рівні нижче середнього (ближче до незадовільної оцінки) і починаючи із 2015 року практично стабілізувався на досить низькому рівні. Про це з посиланням на дослідження TNS On-line TRACK повідомили у прес-службі TNS в Україні.

Так, 31% респондентів оцінюють дії влади щодо стабілізації ситуації у країні як абсолютно незадовільні, ще 28% вважають, що влада переважно не виконує своїх обов'язків, 37% респондентів вважає, що влада щось робить, але не в повному обсязі і несвоєчасно, і тільки 1% опитаних впевнені, що влада повністю виконує покладені на неї функції.

Українці незадоволені Кабміном більше, ніж Президентом, - дослідження

Що ж стосується оцінки діяльності саме уряду, то з листопада 2014 р. по квітень 2015 р. індекс впав у 2 рази - з 46 до 23,3. У квітні всього 8% українців оцінили дії уряду задовільно, а 68% - незадовільно. "Швидше за все, таке різке падіння оцінки дій Кабміну пов'язане з низкою прийнятих непопулярних законів, пов'язаних з тарифною політикою держави, а також з низкою неприйнятих життєво необхідних для країни законів з реформування держави", - йдеться в повідомленні.

Українці незадоволені Кабміном більше, ніж Президентом, - дослідження

При цьому індекс оцінки діяльності Президента з липня 2014 р. по квітень 2015 р. впав не так значно - на 12 пунктів-з 46,8 до 35,1, і залишається на рівні нижче середнього.

Зазначимо, що при вступі на посаду як Президента, так і парламента, стартовий індекс задоволеності у них був практично на однаковому середньому рівні.

Українці незадоволені Кабміном більше, ніж Президентом, - дослідження

51% українців абсолютно або скоріше не задоволені діяльністю Президента, частка тих, хто частково або повністю задоволений, дорівнює 17%. Значимо більше абсолютно незадовільних оцінок дають жителі Східного регіону (31%), а найменше таких оцінок - у Києві (14%).

Четверта хвиля дослідження проводилася із 17 по 27 квітня методом онлайн-опитування. Географія дослідження: міське населення всієї України. Цільова аудиторія: чоловіки і жінки у віці від 18 до 55 років. Вибірка - 1000 осіб, квотна за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту.

Нагадаємо, суди, згідно з дослідженням соціологічної компанії Research&Brending Group, займають третю позицію за рівнем довіри серед держустанов - після Президента і Кабміну.

Як повідомлялося в серпні 2014 р., українці, згідно з опитуванням соціологічної групи "Рейтинг", як до світового лідера найкраще ставляться до Президента Білорусі Олександра Лукашенка, а найгірше - до Президента Росії Володимира Путіна.