ua en ru

Українців попереджають про новий додаток для Android, створений для крадіжки банківських данних

Українців попереджають про новий додаток для Android, створений для крадіжки банківських данних Фото: українців попереджають про новий вид шахрайства (колаж РБК-Україна)

У Google Play знову з'явився шахрайський додаток "Універсальний мобільний банкінг"

Українців попереджають про новий додаток в Google Play "Універсальний мобільний банкінг", створений для крадіжки банківських данних. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "ПриватБанку".

"ПриватБанк" вкотре попередив клієнтів про небезпеку реєстрації та використання нового шахрайського додатка для Android "Універсальний Мобільний Банкінг", розміщеного в Google Play 13 березня", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в "ПриватБанку", єдиним мобільним додатком, що дозволяє безпечно користуватися послугами банку є "Приват24", інші "універсальні мобільні банки" є фішинговими програмами, створеними для крадіжки особистих даних клієнтів і крадіжки грошей.

"Зараз фахівці банку проводять необхідні дії для видалення з Google Play злочинного фішингового додатку "Універсальний мобільний банкінг" на вимогу представників ПриватБанку та інших українських банків. Також банк буде продовжувати роботу щодо блокування веб-сайтів шахраїв і відкликання сертифікатів розробників фішингових продуктів", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 14 лютого в Google Play також було розміщенно мобільний додаток "Універсальний мобільний банкінг", функціонал якого об'єднував "ПриватБанк", "Ощадбанк", "ОТП Банк", "Альфа-Банк", "Райффайзен Банк Аваль". 19 лютого додаток було видалено, але за час роботи додаток заразив понад 6 тис. смартфонів, у наслідок чого було викрадено понад 5 тис. паролів від систем "мобільного банкінгу".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що щорічна вартість кіберзлочинності досягла 600 млрд доларів у всьому світі, чому сприяла зростаюча складність хакерів і поширення кримінальних ринків і криптовалют.