ua en ru

Українцям в Криму відмовляють у медпослугах за відсутності паспортів РФ, - Бабін

Українцям в Криму відмовляють у медпослугах за відсутності паспортів РФ, - Бабін Фото: Борис Бабін (УНІАН)

В окупованому Криму відсутні досвідченні лікарі, які б могли надавати допомогу людям в лікарнях

Українці не можуть отримувати якісні належні медпослуги на території окупованого Криму. Про це повідомив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін під час засідання комітету з питань охорони здоров’я у Верховній раді, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, людям відмовляють у послугах лікарів за відсутності російських паспортів.

"Нажаль, заклади охорони здоров’я на непідконтрольній території доступні не для всіх громадян України. Тут ми маємо і окремі сумні випадки, і загальні. Можна констатувати, що основні проблеми, з якими стискаються громадяни України в окупованому Криму у сфері охорони здоров’я - це дискримінація за наявністю фейкового громадянства РФ. Адже без нього люди не можуть отримувати медичні послуги", - повідомив Бабін.

Представник президента наголосив, що в окупованому Криму відсутні досвідченні лікарі, які б могли надавати допомогу людям в лікарнях.

"Це питання відсутності належної якості фахівців, а також проблема сучасних вакцин та сучасних медичних протоколів. Ми це питання підіймали неодноразово. Зокрема, була низка нарад на рівні МОЗ і інших повноважних органів влади. Нажаль, ми часто просто не можемо розуміти ту ситуацію. А вона впливає і на підконтрольну територію. Зокрема, питання вакцинацій та епідемій", - додав він.

Нагадаємо, раніше Бабін повідомляв, що у анексованому Криму встановлено тотальний інформаційний контроль Росії.