ua en ru

В українській лотерейній компанії розповіли про наслідки санкцій РНБО

У лотерейної компанії "М. С. Л." не розуміють, чому вона потрапила під санкції проти України, і хотіли б відміни обмежувальних заходів. Про це заявив генеральний директор "М. С. Л." Андрій Урядов в інтерв'ю виданню "Апостроф".

"У 2015 році за 9 місяців ми встигли перерахувати податків і зборів на суму 124 млн грн. Цікавий момент складається з включенням "М.С.Л." у санкційний список. В цей перелік потрапила компанія, яка за результатами 2014 року була платником №1 військового збору. Серед всіх юридичних осіб України. Тобто компанію, яка зібрала більше всіх грошей на потреби української армії, фактично звинуватили у фінансуванні ворога", - зазначив він.

Також Урядов розповів про наслідки санкцій. "Станом на 2013 рік у нас було близько 7 тис. точок продажів, а близько 8 тис. осіб працювали на компанію. На сьогоднішній день в "М. С. Л." є менш ніж 4 тис. точок продажу, а кількість працівників зменшилася до 4 тис. осіб. Така негативна динаміка спостерігається з 2014 року. Люди почали втрачати робочі місця, а розвиток мережі припинився", - заявив він.

Разом з тим, за словами керівника "М. С. Л.", "санкції є останньою ланкою у ланцюгу тих подій, які пов'язані з атакою на лотерейний ринок в цілому і на нашу компанію зокрема".

"Ще рік тому в Україні було чотири володарі ліцензій на проведення лотерей: "Ощадбанк", "Патріот", "М. С. Л." та Українська національна лотерея. "Ощадбанк" не працював з лотереями, так і не працює до цих пір; "Патріот" і "М. С. Л." потрапили в санкційні списки, а Українська національна лотерея стала монополістом на ринку. 16 вересня, коли вийшов Указ президента (про санкції, - ред.), ми були просто шоковані тим, що наша компанія опинилася в цьому списки. Я вважаю, що закон про санкції, безумовно, був потрібен. Але в зв'язку з тим, що його підготували в короткі терміни, його не можна назвати досконалим. Немає чіткого опису процедури, як юридично або фізична особа потрапляє в "чорний список". Є державні органи, у яких є право включати кого завгодно в цей список, але що відбувається за лаштунками процесу - ніхто не знає. І найцікавіше - ніхто не зобов'язаний нічого доводити", - резюмував Урядов.