ua en ru

В "Українському виборі" розповіли, чому Медведчук не коментує обміни полоненими

В "Українському виборі" розповіли, чому Медведчук не коментує обміни полоненими Фото: Віктор Медведчук

Прес-служба громадської організації "Український вибір" розповіла, чому спецпредставник України з гуманітарних питань в рамках Тристоронньої контактної групи Віктор Медведчук не коментує обмін полоненими. Про це йдеться у повідомленні на сайті організації.

"Журналісти національних і зарубіжних ЗМІ звертаються до лідера Громадського руху «Український вибір — Право народу» з проханням прокоментувати звільнення незаконно утримуваних Володимира Жемчугова і Юрія Супруна. Ми розуміємо інтерес ЗМІ, пов'язаний з появою безлічі версій про те, як готувався цей обмін, і як буде проходити процес звільнення українців у майбутньому. Однак у найближчі дні спецпредставник України з гуманітарних питань в рамках Тристоронньої контактної групи Віктор Медведчук не вважає можливим давати коментарі засобам масової інформації по цьому питанню", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначають, що це пов'язано з тим, що оприлюднення значущих фактів Віктором Медведчуком як людиною, яка безпосередньо веде переговори з керівництвом Російської Федерації, а також ОРДО і ОРЛО, може зробити істотний вплив на процес підготовки обміну.

"Важливо, щоб переговори йшли, звільнення тривали, і наші громадяни змогли повернутися додому, до своїх родин", - резюмували в УВ.