ua en ru

ВСУ до 2017 р. будуть скорочені на 15-20%, - Єжель

В ході реорганізаційних заходів чисельність українського війська протягом наступних п'яти років буде скорочена на 15-20%. Про це повідомив міністр оборони України Михайло Єжель, передає прес-служба Міноборони.
Таким чином, кількість військовослужбовців Збройних Силах України буде доведена до 130 тис. осіб.
Єжель також зазначив, що до 2017 р. планується вдвічі підняти грошове утримання військових. За його словами, лише за рахунок реорганізаційних заходів Збройні Сили України за 5 років зможуть заощадити близько 717 млн грн.
"У наступні п'ять років велика увага приділятиметься озброєнню і військовій техніці. Триватиме робота з відновлення її справності, продовження ресурсу, глибокої модернізації існуючих зразків та закупівлі нових. Також ми працюватимемо над формуванням нового типу українського офіцера і сержанта. Зміцнення сержантського корпусу дозволить нам поступово замінити офіцерів на деяких первинних посадах сержантами-професіоналами", - наголосив міністр оборони.
Нагадаємо, раніше начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Григорій Педченко заявив, що до 2017 року частка професійних військовослужбовців в армії України становитиме 80%.