ua en ru

Українське ТБ і радіо буде на всій лінії розмежування і в Донецьку в 2017

Українське ТБ і радіо буде на всій лінії розмежування і в Донецьку в 2017 Фото: телевежа в Покровську стане значно вищою

Аудиторія, яка зможе отримувати сигнал українського телебачення, збільшиться до 850 тис. глядачів

Протягом 2017 року сигналом українського телебачення і радіо будуть охоплені всі "білі плями" на лінії розмежування, а також окуповане місто Донецьк. Про це повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

Зазначено, що 3 червня в Краматорську під час робочої наради було погоджено будівництво нової щогли в Покровську висотою 200 метрів замість існуючої, висота якої складає 69 метрів, а також придбання та встановлення нових цифрових передавачів стандарту DVB-T2 уздовж лінії розмежування на території Донецької області.

"Сьогодні узгоджено два проекти - будівництво щогли в Покровську та розвиток цифрового телебачення вздовж лінії розмежування. Обидва проекти плануємо реалізувати протягом поточного року", - заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський.

Своєю чергою голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко запевнив, що будівництво нової, більш високої, опори в Покровську дозволить оптимізувати існуюче мовлення.

"Радіус розповсюдження сигналу 8-ми аналогових, 32-х цифрових телеканалів, 5-ти, а згодом і 7-ми FM-радіостанцій збільшиться з 20-22 км до 30-35 км. Відповідно, аудиторія, яка зможе отримувати сигнал українського телебачення, збільшиться орієнтовно до 852 тис. глядачів, аудиторія українського радіо - до 580 тис. слухачів. Усі ці телеканали і радіостанції будуть доступні, в тому числі, в Авдіївці", - заявив Артеменко.

Повідомляється також, що організація цифрового телебачення вздовж лінії розмежування в синхронному режимі дозволить охопити сигналом українського телебачення не тільки "білі плями" на підконтрольних урядом територіях, але також частину Донецька, Макіївку, Горлівку, Стаханів та інші населені пункти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з міста Часів Яр Донецької області 2 червня 2017 року розпочалося мовлення на частоті 873 кГц Першого каналу Українського радіо (НСТУ) на окуповані території Донецької і Луганської областей.