ua en ru

Українське підприємство постачало матеріали для будівництва "Кримського мосту", - СБУ

Українське підприємство постачало матеріали для будівництва "Кримського мосту", - СБУ Фото: "Кримський міст" (most.life)

Менеджмент одного з українських підприємств із видобутку щебеню налагодив його поставки до Росії

Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки спільно з Головним слідчим управлінням Служби безпеки України викрили факти постачання до Росії матеріалів, які використовувались для будівництва так званого "Кримського мосту". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр СБУ.

Оперативники з’ясували, що менеджмент одного з українських підприємств з видобутку щебеню налагодив його поставки до РФ.

Зазначається, що без необхідної дозвільної документації щебінь видобувався у кар’єрах, власником яких є громадянин Росії, та реалізовувався через посередників російській компанії, яка є дочірньою структурою "ОАО "Мостожелезобетонконструкция".

СБУ встановила, що зазначене товариство під час закупівлі продукції українських постачальників виконувало роботи із будівництва так званого "Кримського мосту".

Загалом до Росії було здійснено двадцять п’ять поставок щебеню загальною масою 28 тисяч тонн.

Слідство вбачає у діях бізнесменів ознаки підтримки окупаційної адміністрації РФ на півострові, у зв’язку з чим розпочате кримінальне провадження за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України та проведено обшуки в приміщеннях адміністрації кар’єрів та за місцем фактичного проживання директора підприємства.

"Співробітники СБУ виявили та вилучили договори, контракти, вантажно-митні декларації, які підтверджують фінансово-господарські операції з російськими структурами, що діють у тимчасово анексованому Криму", - йдеться в повідомленні.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх задіяних осіб у протиправному механізмі та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України викрили факт привласнення грошей Запорізької атомної електростанції