ua en ru

Українське командування підтвердило захоплення своїх розвідників у ЛНР

Українське командування підтвердило захоплення своїх розвідників у ЛНР Фото: АТО на Донбасі

Затриманими "українськими диверсантами" в ЛНР виявилася група зниклих у лютому розвідників

Українське командування підтвердило захоплення своїх розвідників у полон бойовиками так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це йдеться у повідомленні командування Сил спеціальних операцій Збройних сил України у Facebook.

Як зазначається, сьогодні, 10 березня 2017 року, бойовики ЛНР виклали відео з допиту військових ЗСУ, які виявилися зниклими розвідниками, зв'язок з якими було втрачено 11 лютого.

"На відміну від представників РФ, ми не відмовляємось від своїх хлопців. Як повідомлялось раніше прес-центром штабу АТО, 11 лютого 2017 року був втрачений зв'язок з розвідниками, що виконували завдання в зоні проведення антитерористичній операції на території Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після їх зникнення, представники ЗСУ намагалися встановити їх місцезнаходження, але проведені заходи результатів не дали.

"Викладене 10 березня відео дало змогу переконатися, що наші військовослужбовці живі та перебувають в полоні російсько-терористичних військ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військові виконували штатні завдання з ведення спеціальної розвідки у визначених районах, які не пов’язані із підривною діяльністю та не несуть загрози мирному населенню.

"Ми ініціюємо звернення до міжнародних правозахисних організацій, Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, інших організацій, громадських та державних діячів з проханням забезпечити дотримання людського поводження та скоріше повернення додому військовослужбовців ЗС України, які потрапили до рук терористів на підконтрольній ним території Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Крім того, українське командування наполягає на проведені незалежної медичної експертизи із залученням міжнародних експертів щодо оцінки та контролю за фізичним та психічним станом військових, які перебувають в заручниках.

"Окрему діагностику просимо проводити щодо виявлення результатів застосування психотропних речовин на організми воїнів-заручників", - йдеться у повідомленні.

До уваги представників засобів масової інформації! 10 березня 2017 року, представники так званого МГБ самопроголошеної ...

Опубліковано Командування Сил спеціальних операцій ЗС України 10 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що самопроголошена "Луганська народна республіка" затримала нібито причетних до вбивства одного з місцевих ватажків бойовиків Олега Анащенка "українських диверсантів".