ua en ru

Українсько-російська ракета-носій "Дніпро" планує сьогодні вивести на орбіту супутника 33

Українсько-російська ракета-носій "Дніпро" (вона ж - "Сатана") планує сьогодні вночі вивести на орбіту 33 супутника різних країн.

Українсько-російська ракета-носій "Дніпро" (вона ж - "Сатана") планує сьогодні вночі вивести на орбіту 33 супутника різних країн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міжнародної космічної компанії "Космотрас", що управляє проектом.

"Дата пуску ракети РС-20 з групою космічних апаратів за програмою "Дніпро" призначено в ніч з 19 на 20 червня 2014 року, 01ч 11мин 11сек. місцевого часу в Ясному", - наголошується в повідомленні.

Основною корисною навантаженням на даному пуску є космічний апарат середнього дозволу "КазЕОСат" (Казахстан). Крім нього беруть участь у запуску КА "Деймос-2" (Іспанія), "ТаблетСат-Аврора" (Росія), "Персеус-М-1 і -2" (Росія, США), "Ходоеши-3 та -4"(Японія), "СаудиСат-4" (Саудівська Аравія) та інші малі КА, а також контейнери "КвадПак" з КА "КубСат".

Всього в даному пуску планується вивести на орбіту 33 космічних апаратів для замовників з 17 країн, включаючи Росію.
В даний час проводяться заключні перевірки з підготовки ракети-носія з установленими на неї космічними апаратами до пуску.
Нагадаємо, кооперацією підприємств Росії та України, у взаємодії з Міністерством оборони Росії і космічними агентствами Росії та України протягом 1992-2003 років була створена ракетно-космічна система "Дніпро" для запусків космічних апаратів на базі технології ліквідованих стратегічних ракет РС-20 (вони ж - "Дніпро", вони в класифікації країн НАТО - SS-18 Satan ("Сатана")).
Міжнародна космічна компанія "Космотрас" (Закрите акціонерне товариство) засновано згідно з російським законодавством в 1997 році. Офіс компанії розташований в Москві.

Основна діяльність МКК "Космотрас" пов'язана з реалізацією програм Російської Федерації з утилізації міжконтинентальних балістичних ракет РС-20, що виводяться з експлуатації і використовуються в пусковій системі "Дніпро" для запуску на навколоземну орбіту космічних апаратів.

Акціонери МКК "Космотрас" - провідні наукові організації та виробничі підприємства Росії та України, створили під керівництвом МКК "Космотрас" пускову систему "Дніпро" і здійснюють гарантійний та авторський нагляд в процесі її експлуатації.