ua en ru

Українсько-російська міждержавна комісія доручила урядам врегулювати оподаткування ЧФ РФ

Українсько-російська міждержавна комісія доручила урядам врегулювати оподаткування Чорноморського флоту (ЧФ) Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Так, було доручено врегулювати питання оподаткування структурних підрозділів Чорноморського флоту Російської Федерації та митного оформлення матеріально-технічних засобів, що ввозяться в інтересах флоту на територію України всіма видами транспорту, з дотриманням прикордонного, митного та інших видів державного контролю при перетині українсько-російського кордону відповідно до чинного законодавства України, а також з урахуванням статусу Чорноморського флоту Російської Федерації, що базується на території України.

Крім цього, українсько-російська міждержавна комісія доручила внести на розгляд урядів до кінця першого кварталу 2014 року узгоджені пропозиції про збільшення участі Російської Федерації в розвитку соціально - економічної сфери м. Севастополь та інших населених пунктів - місць дислокації військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

Також пропонується прискорити роботу з інвентаризації земельних ділянок і розташованих на них об'єктів нерухомості, які використовуються Чорноморським флотом Російської Федерації на території України, та врегулювання питання про здійснення капітального ремонту будівель і споруд, що орендуються Російською Федерацією в інтересах російського Чорноморського флоту.

При цьому урядам також доручено завершити підготовку до підписання проектів міжурядових угод: про узгодження пересувань, пов'язаних із діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, поза місцями їх дислокації; про порядок перетину державного кордону України військовими кораблями, суднами забезпечення, літальними апаратами, військовослужбовцями Чорноморського флоту Російської Федерації; з питань реєстрації за місцем проживання (перебування) військовослужбовців та цивільних осіб Чорноморського флоту Російської Федерації, членів їх сімей в міграційних органах України.

Українсько-російська міждержавна комісія наказала активізувати роботу з узгодження проектів угод з питань функціонування Чорноморського флоту Російської Федерації та його перебування на території України, і приступити до переговорів з підготовки двосторонньої угоди про заміну озброєння і військової техніки Чорноморського флоту Російської Федерації, що базується на території України.