ua en ru

"Український вибір" вимагає від влади дати правову оцінку подіям на форумі в Миколаєві

"Український вибір" вимагає від влади дати правову оцінку подіям на форумі в Миколаєві Фото: Віктор Медведчук

Виконком Громадського руху "Український вибір — Право народу" прокоментував блокування в Миколаєві форуму, організованого Рухом. Про це йдеться в повідомленні на сайті організації.

"Сьогодні, 26 жовтня, в Миколаєві за ініціативи Громадського руху "Український вибір ― Право народу" повинна була відбутися науково-практична конференція, присвячена питанням відновлення миру в Україні, а також проблемам децентралізації. Однак представники радикальної організації "Правий сектор", ГК "Азов" здійснили черговий напад на представників громадянського суспільства ― заблокували проведення форуму, погрожуючи його учасникам застосувати силу", — йдеться в заяві організації.

В "Українському виборі" зазначили, що такі дії представники радикальних організацій дозволяють собі не вперше.

"Чергова витівка радикалів ― наслідок свідчення безкарності, бездіяльність і потурання з боку влади. Представники правоохоронних органів не тільки не спробували захистити учасників мирного заходу, але й зі свого боку перешкоджали його проведенню. Учасникам конференції — експертам і представникам громадськості — не дозволили навіть дістатися до Миколаєва. А автобус з учасниками заходу, які також повинні були забезпечувати безпеку, зупиняли 5 разів і затримали в 170 км від міста. У той же час радикалів з "Азова" і "Правого сектора" правоохоронці пропустили безперешкодно", — повідомили у Медведчука.

У зв'язку з подією "Український вибір ― Право народу" вимагає від влади дати належну оцінку зазначеним фактам.

"Неприпустимо, щоб у правовій державі радикали залякували і прагнули придушити всіх тих, хто займає іншу ідеологічну і політичну позицію. Влада має нарешті дати належну оцінку їх діям, в іншому випадку її бездіяльність може призвести до правового нігілізму і хаосу в країні", — впевнені в організації.