ua en ru

Українське вугілля має коштувати не менше імпортного, - "Львіввугілля"

Українське вугілля має коштувати не менше імпортного, - "Львіввугілля" Фото: видобуток вугілля (dtek.com)

На "Львіввугіллі" позитивно оцінили зростання ціни на вугілля для енергогенеруючих компаній та ТЕЦ

Вугілля, видобуте на українських державних шахтах, повинне коштувати не менше імпортного. Про це заявив тимчасовий виконувач обов'язків генерального директора держпідприємства "Львіввугілля" Олег Акімов у відповідь на інформаційний запит РБК-Україна.

"Переконаний, що добуте в Україні вугілля повинне коштувати не менше, ніж придбане для потреб енергетики в інших країнах. Якщо різниця між ціною нашого і закордонного вугілля нівелюється, а всі підстави для цього є, то це забезпечить сталий розвиток гірничої галузі, стимулюватиме виробництво. Враховуючи, що вугілля становить більшу частину енергетичного ресурсу України, це стане надійною основою енергетичної незалежності держави", - сказав Акімов.

Він позитивно оцінив зростання ціни на вугілля з державних шахт для енергогенеруючих компаній та ТЕЦ.

"Така ціна дозволяє заробляти більше з реалізації товарної продукції, покращує господарсько-фінансовий стан держпідприємства "Львіввугілля", - додав Акімов.

Нагадаємо, у кінці серпня Міністерство енергетики та вугільної промисловості рекомендувало з 1 вересня підвищити ціну реалізації вугілля для енергогенеруючих компаній та ТЕЦ до 2200 грн / тонна (без ПДВ і витрат на транспортування).