ua en ru

Міненерго рекомендує підвищити вартість вугілля для держпідприємств до 2200 грн/тонна

Міненерго рекомендує підвищити вартість вугілля для держпідприємств до 2200 грн/тонна Фото: Міністерство енергетики та вугільної промисловості (РБК-Україна)

У протоколі зазначається, що підвищення ціни вугілля дозволить нейтралізувати загрози енергетичній безпеці країни

Міністерство енергетики та вугільної промисловості рекомендує з 1 вересня підвищити ціну реалізації вугілля для енергогенеруючих компаній і ТЕЦ до 2200 грн/тонна (без ПДВ і витрат на транспортування). Про це йдеться в протоколі наради з питань визначення граничної ціни на вугільну продукцію.

"Міненерговугілля з 1 вересня 2017 року рекомендує підвищити для державних підприємств граничний рівень ціни 1 тонни вугільної продукції для потреб теплових електростанцій енергогенеруючих компаній теплових електроцентралей до 2200 гривень/тонну (без ПДВ і витрат на транспортування) з урахуванням базових показників якості", - йдеться в документі.

Як сказано в протоколі, присутній на нараді представник "Укртеплоенерго" Олександр Штіпельман зазначив, що за квітень-серпень ціни на вугілля на зовнішніх ринках підвищилися більш ніж на 15%.

Наголошується, що підвищення ціни вугілля дозволить нейтралізувати загрози енергетичній безпеці України.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що чверть енергетичного вугілля в Україні має імпортне походження.