ua en ru

Український ринок персональних пристроїв зросте на 17% за підсумками 2016

Український ринок персональних пристроїв зросте на 17% за підсумками 2016 Фото: український ринок персональних пристроїв відновлюється

Таким чином, після двох років падіння ринок взяв курс на відновлення

Ринок персональних пристроїв, включаючи ПК і планшети, за підсумками поточного року зросте на 17% до 1,8 млн одиниць. Про це йдеться в повідомленні дослідницької компанії IDC.

"Таким чином, після двох років падіння (на 52% в 2014 і 33% в 2015 роках), ринок взяв курс на відновлення, яке продовжиться і в 2017", - відзначають в компанії.

зокрема, експерти вважають, що позитивній динаміці сприяла стабілізація економіки, що дозволило бізнесу розпочати реалізацію відкладеного попиту.

"У той же час, приватне споживання персональних комп'ютерів залишається стриманим через фактичного зниження реальних доходів населення", - вважають аналітики.

Головним чинником зростання в IDC називають ноутбуки, постачання яких за три кварталу 2016 року склали 447 тис. штук, що на 96% вище показників попереднього року. Ринок персональних комп'ютерів за цей же період зріс у 2 рази і склав 289 тис. одиниць. У той же час на ринку планшетів спостерігається спад. Так, за період з січня по вересень 2016 року в Україну було відвантажено 491 тис. пристроїв, що на 3% менше, ніж рік тому. Більш того, вперше з 2012 року в третьому кварталі поставки планшетів були менше обсягів ноутбуків. Причиною цього аналітики називають тенденцію заміщення планшетів смартфонами з великим розміром дисплея.

Український ринок персональних пристроїв зросте на 17% за підсумками 2016

Нагадаємо, світові поставки цифрових пристроїв впадуть на 3% у 2016 році.