ua en ru

Український політв'язень Кольченко пройшов позаплановий огляд у лікарні Челябінська

Український політв'язень Кольченко пройшов позаплановий огляд у лікарні Челябінська Фото: Олександр Кольченко (facebook.com/petroporoshenko)

Кольченко провів 10 днів у російській лікарні

Український політв'язень Олександр Кольченко пройшов позаплановий огляд у лікарні російського Челябінська. Про це повідомляють "Крим. Реалії".

Як повідомляється, позаплановий огляд Кольченка в лікарні Челябінська тривав 10 днів. На даний момент він знаходиться в колонії №6 міста Копейська.

Нагадаємо, восени минулого року уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська просила російську сторону надати інформацію про стан здоров'я політв'язня Кольченка. Лутковська звернулася з цим проханням до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяні Москалькової.

Зазначимо, мати Кольченка повідомляла, що стан його здоров'я погіршується, він сильно схуд, йому ставили діагноз "дефіцит ваги".

Крім того, повідомлялося, що Російська Федерація відмовляє українському політв'язню - студенту географічного факультету Таврійського національного університету Олександру Кольченку, у праві на освіту.