ua en ru

Опозиція висловлює претензії по голосуванню до ПР, щоб відвернути увагу від важливіших питань, - Єфремов

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що опозиція висловлює претензії по голосуванню до ПР, щоб відвернути увагу від важливіших питань, а український парламент повинен переймати досвід парламентів інших країн у питанні голосування. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Партія регіонів дуже уважно вивчає систему голосування в інших країнах, і взагалі-то тієї системи голосування (яка є в Україні) - її немає ніде в світі. Є країни, в яких голосують зі своєї електронної адреси. Є країни, в яких голосують, передаючи відповідну довіреність іншій особі і тим самим отримуючи більшість голосів. Систему, яка існує у нас на сьогоднішній день, коли депутати повинні виконувати обов'язки в інших інституціях, окрім сесійного залу, і при цьому знаходитися в сесійному залі, фактично неможливо здійснити", - заявив Єфремов.

В той же час він погодився з тим, що вимоги опозиції про необхідність виконання регламенту і Конституції в питанні голосування є обгрунтованими, "але якщо завтра вони самі встануть в цю ситуацію, то вони так само зіткнуться з проблемою браку голосів в сесійному залі, тому цю проблему треба вирішувати не кулаками, а сідати фахівцям за стіл і думати, як її вирішити в законодавчому плані. Для того, щоб ми стали цивілізованою державою і голосували так, як голосують в інших країнах".

Єфремов підкреслив, що Партія регіонів працює і далі працюватиме над посиленням фракційної дисципліни в питанні індивідуального голосування.

Читайте також: Перевибори на п'яти проблемних округах будуть в березні або травні, - Єфремов