ua en ru

Український фондовий ринок відкрився падінням на тлі невтішної ситуації в світі

Український фондовий ринок відкрився падінням на тлі невтішної ситуації у світі. Індекс "Української біржі" UX за станом на 11:33 упав на 3,22%. Найбільший тиск на індекс надають акції "Укрнафти" (-6,96%). Ненабагато краще себе почувають "Укртелеком" (-2,65%), "Мотор Січ" (-2,68%) і "Центренерго" (-2,14%).
Індекс ПФТС за станом на 11:29 знижується на 0,54% - до 710,37 пунктів.Тут після декількох угод на 5,23% обвалилися котирування "Донбасенерго" і на 4,32% - "Укранафта". При цьому акції "Центренерго" показують зростання на 0,95%.
Український ринок продовжує знижуватися під дією світових новин.Невизначеність ситуації в Європі, якій не додала ясності зустріч Президента Франції Ніколя Саркозі та канцлера Німеччини Ангели Меркель, продовжує тиснути на провідні фондові індекси. Європейські лідери не підтримали ідею випуску облігацій єврозони, назвавши це "крайнім заходом", і заявили про необхідність встановити в ЄС загальний податок на фінансові операції. Природно, оптимізму це інвесторам не додало.
Крім того, продовжили знижуватися американські ф'ючерси - так, S & P 500 зараз знижується на 1,12%, Nasdaq - на 1,12, Dow - на 1,05%. Багато в чому це пов'язано з коментарями двох керуючих ФРБ (регіональних банків Федеральної резервної системи США). Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Філадельфії Чарльз Плоссер називав недавню обіцянку ФРС США утримувати базову облікову ставку на низькому рівні протягом наступних двох років прикладом "недоцільною політики у невідповідний для цього час". Президент ФРБ Далласа Річард Фішер, у свою чергу, висловився проти захисту регулятором учасників фондових ринків. На їхню думку, в даний момент необхідно стимулювати економіку, а не підтримувати фондові ринки.