ua en ru

Український експорт зернових перевищив 15,3 млн тонн

Український експорт зернових перевищив 15,3 млн тонн Фото: експорт зернових (cfts.org.ua)

Україна експортувала майже 9 млн тонн пшениці з початку маркетингового року

З початку поточного маркетингового року експорт українського зерна перевищив 15,3 млн тонн. Про це йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Зокрема, Україна експортувала майже 9 млн тонн пшениці (у тому числі понад 5 тонн продовольчої та 3,9 млн - фуражної), 3,6 млн тонн ячменю і 2,3 млн тонн кукурудзи. Також повідомляється, що за аналогічний період минулого маркетингового року експорт складав 16 млн тонн зернових.

Крім того, в рамках поточного маркетингового року експортовано 2,2 тонн олійних культур, в тому числі: ріпаку - 1,7 млн тонн, сої - 0,5 млн тонн. Станом на аналогічну дату минулого року експорт олійних складав 1,3 млн тонн (у тому числі ріпаку - 0,7 млн тонн, соя - 0,6 млн тонн).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експорт м'яса з України збільшився майже в 1,5 рази. Найбільше м'ясної продукції закупили Єгипет, Нідерланди, Ірак, Білорусь та Азербайджан. Постійними крупними імпортерами залишаються також Гонконг, Німеччина, Грузія та Казахстан.