ua en ru

Український аграрний експорт з початку року склав понад 16 млрд доларів

Український аграрний експорт з початку року склав понад 16 млрд доларів Фото: експорт (РБК-Україна)

Переважно експортуємо до країн Азії, Європи та Африки

За 11 місяців 2017 року український аграрний експорт перевищив 16,4 млрд доларів. Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, передає прес-служба Мінагрополітики.

"Це вже майже на 1 млрд доларів більше показника за повний минулий рік. Окрім збільшення експорту олії, ми спостерігаємо зростання обсягів експорту за багатьма позиціями, включаючи перероблені продукти харчування, наприклад, цукру, вершкового масла, мороженої яловичини та інших", - зазначила Трофімцева.

За її словами, переважно експортуємо до країн Азії (понад 7 млрд дол.), Європи (5,2 млрд дол.) та Африки (2,4 млрд дол.). Вартість експорту продукції рослинництва зросла більш як на 18% та склала 15,2 млрд доларів. Але при цьому значно виросло і постачання продукції тваринництва в грошовому еквіваленті - на 40,4% та склало 332,3 млн доларів.

Щодо імпорту, то в 2017 році Україна найбільше імпортувала рибу, плоди, горіхи, тютюнову продукцію, какао боби, шоколад, олію, каву, чай, прянощі та зернові злаки.

Нагадаємо, 15 грудня 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував створення Агентства з підтримки кредитування експорту.