ua en ru

Українськими бізнес-моделями користуються в Європі і США, - Косюк

Українськими бізнес-моделями користуються в Європі і США, - Косюк Фото: Юрий Косюк (Латифундист)

Косюк розповів про інновації, які вдалось втілити за останні роки в АПК

Голова ПАТ "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк під час 48-ї щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму у Давосі в рамках дискусійної панелі "Європейська агро-наддержава" на прикладі МХП розповів про інновації, які вдалось втілити за останні роки в агропромисловій галузі.

За словами бізнесмена, ще 20 років тому ніхто й подумати не міг, що українськими моделями ведення бізнесу будуть користуватися в Європі та США. Але на сьогоднішній день це реальність.

"За ці роки ми настільки просунулись в технологіях і розробках, що не нас вчать, а ми вчимо, як вести справи", - зазначив Косюк.

Дискутуючи на тему того, що Україна може запропонувати в сфері агротехнологій світові Косюк наголосив, що ми маємо наукові розробки, експериментальні технології, успішні кейси та реальні готові бізнес-моделі, які працюють і дають результат. МХП, на його думку, цьому найкращий приклад.

"Зараз моделі бізнесу, напрацьовані МХП і запроваджені, скажімо, в Польщі, показують високі результати і викликають занепокоєння серед європейських конкурентів", - підсумував Косюк.

Як відомо, восени минулого року за фінансової підтримки голови правління МХП було запущено акселератор аграрних інновацій "MHP Accelerator", створений технологічним кластером Radar Tech і проектом Agrohub.