ua en ru

Українським військовим не вистачає аптечок та броньованих медичних автомобілів, - Яценюк

Українським військовим не вистачає медичних аптечок та броньованих медичних автомобілів.

Українським військовим не вистачає медичних аптечок та броньованих медичних автомобілів. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після наради в Міністерстві оборони України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Не вистачає аптечок. В середньому аптечка натівського стандарту коштує 100 дол. Декілька тисяч аптечок нам прийшло по гуманітарній допомозі, інша частина в медичних частинах, там де є два хірурга, лікарі, забезпечення необхідною кількістю тих медичних препаратів і тими медичними лікарськими засобами, які необхідні для того, щоб врятувати життя", - сказав Яценюк.

Крім того, за його словами, на даний момент українські військові не мають броньованого медичного транспорту.

"Закупили зараз декілька одиниць і до кінця поточного року на базі БТР-70 і на базі грузових автомобілів переробити, забронювати, щоби з'явилася медична техніка, яка дасть можливість з зони бойових дій перевезти військовослужбовців", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, в серпні Президент України Петро Порошенко доручив вирішити проблеми волонтерів по здійсненню поставок медикаментів, озброєння та спецзасобів у зону проведення антитерористичної операції ) на Донбасі.