ua en ru

Українських військових навчатимуть інструктори з Литви

Українських військових навчатимуть інструктори з Литви Фото: українських військових навчатимуть інструктори з Литви

США проводить в Україні навчальну програму для військових, а Литва в ній бере участь

Українських військових навчатимуть представники Батальйону мотопіхоти ім. Великого Князя Литви Кястутіса з Бригади потопехоти Gelezinis Vilkas. Про це повідомляє видання Delfi.

Як повідомляється, в Україну вирушили четверо інструкторів збройних сил Литви, в Міністерстві оборони зазначили, що представники литовської армії прибули на місце здійснення місії в Україні в середу і починають готуватися до виконання завдання.

"Наші військові в Україні разом з союзниками, інструкторами 173-ї бригади повітряного десанту США навчатимуть військових Національної гвардії України діяти індивідуально та в складі підрозділу", - повідомив командувач сухопутними силами ЗС Литви Алмантас Лейк.

Як зазначається, США проводить в Україні навчальну програму для військових, а Литва бере участь у цій програмі і відправляє своїх військових інструкторів. Литва не в перший раз бере участь у підготовці українських військових. На початку цього року парамедики литовської армії разом з американцями надавали медичну допомогу та сприяли у підготовці українських парамедиків.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канадські військові інструктори приїдуть в Україну в серпні для підготовки молодшого офіцерського складу ЗСУ.