ua en ru

Українських фахівців навчатимуть техніці протезування іноземці, - Мінсоцполітики

Українських фахівців навчатимуть техніці протезування іноземці, - Мінсоцполітики Фото: Мінсоцполітики

У нас була відсутня школа навчання і перенавчання протезистів

Українських фахівців навчатимуть техніці протезування іноземці. Про це повідомив перший заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко сьогодні в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фактично у нас була відсутня школа навчання і перенавчання протезистів. Зараз ми виходимо безпосередньою пропозицією разом Міністерству освіти і науки про створення відповідних навчальних курсів для лікарів травматологів та виходити з пропозицією навчання техніки протезування", - заявив Шевченко.

За його словами, система навчання українських лікарів іноземними фахівцями за так званою технологією модульного протезування, як однією з компонентів якої є біонік кисті, не функціонувала.

"Фактично в Україні не існувала, а іноземна не проводилася... Недостатність уваги призвела до тієї ситуації, у яку ми повинні були різко втручатися.. Сьогодні ми рухаємося у тому напрямку, щоб українські лікарі навчалися в Україні. Ми звертаємося по допомогу до наших європейських партерів надавати нам навчання і при протезуванні надавати високотехнологічні комплектуючи для протезування", - сказав Шевченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що психологічну допомогу та реабілітацію отримали понад 18 тис. сімей учасників АТО.