ua en ru

Українських дипломатів зобов'язали проходити огляд у психіатра при прийомі на службу

Українських дипломатів зобов'язали проходити огляд у психіатра при прийомі на службу Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Документ був розроблений Міністерством закордонних справ

Перед прийомом на роботу в систему органів дипломатичної служби в Україні кандидати тепер повинні будуть проходити психіатричний огляд. Відповідне рішення у четвер, 11 січня, прийняв Кабінет міністрів, передає "Лівий берег".

У пояснювальній записці постанови говориться, що документ був розроблений Міністерством закордонних справ. Мета - врегулювати перевірки "наявності психіатричних протипоказань під час влаштування на роботу в органи дипслужби в зв'язку з підвищеним психоемоційним навантаженням, зокрема - під час довгострокових відряджень, особливо в країни з важкими кліматичними умовами або складною ситуацією з безпекою".

Також в документі зазначається, що відповідно до закону "Про дипломатичну службу", обов'язковою умовою напрямки дипломатів у довготермінове відрядження є наявність відповідного стану здоров'я.

Нагадаємо, Верховна Рада України 7 грудня 2017 року, прийняла закон №7322 "Про дипломатичну службу". Законом пропонується встановити нові правові та організаційні засади функціонування дипломатичної служби як державної служби особливого характеру.