ua en ru

Українські дисиденти критикують В.Ющенка за його співпрацю із В.Януковичем.

Віктор Ющенко несе відповідальність за прихід до влади «русифікатора» Віктора Януковича. В цьому переконанні відомі громадські діячі, дисиденти Богдан Горинь, Левко Лук'яненко та Володимир Пилипчук, які висловили свою позицію у відкритому листі до чинного Президента. Вони підкреслили, що в другому турі виборів В.Ющенко працював на В.Януковича.

Дисиденти акцентують увагу, що «після виборів Янукович своє перше слово сказав недержавною мовою». «Тим він (Янукович) підтвердив намір подальшої рішучої русифікації України, подав сигнал, що, всупереч Конституції України, він має намір російський флот залишити в Україні, віддати Консорціуму газову трубу, вступити в митний союз із Росією і ЄЕП, заблокувати просування України в НАТО", - зазначають Б.Горинь, Л.Лук'яненко та В.Пилипчук

Враховуючи вищезазначене, дисиденти розкритикували можливу подальшу співпрацю В.Ющенка та В.Януковича. Зокрема, вони звернулися до чинного глави держави із наступним питанням: "Якщо після цих заяв Януковича Ви дасте пораду, дозвіл, а може й команду на входження підконтрольних Вам народних депутатів із фракції НУ-НС в коаліцію з Януковичем, то як би до цього віднісся Бандера, якому Ви нещодавно присвоїли найвище звання Героя України?».