ua en ru

Українські вузи почали прийом документів абітурієнтів

Вчора українські вузи почали прийом документів, пише «Комерсант-Україна». Згідно новим правилам, вступна кампанія-2010 продовжиться всього два тижні - до 31 липня.

Як повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки, приймальні комісії працюватимуть в 861 вузі з 15 по 31 липня, а вже 1 серпня будуть оприлюднені списки зарахованих. Для контролю над прийомом документів в міністерстві був створений оперативний штаб "Вступна кампанія 2010 р.", куди увійшли ректори вузів, а також представники міністерств і відомств. Очолив штаб міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

Як відомо, 25 березня на зборах Союзу ректорів Д.Табачник оповістив зміни правил прийому у вузи. Зокрема, він повдіомив про новий підхід до оцінювання знань, при якому враховуються результати зовнішнього незалежного оцінювання, середній бал шкільного атестата і оцінка вузу за підсумками співбесіди або професійного тестування. Міністр повідомив, що ще однією особливістю вступної кампанії-2010 стала можливість подавати документи тільки в п'ять вузів і за трьома спеціальностями, а також надавати в приймальні комісії сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання минулих років.