ua en ru

Українські військові відбили атаку ДРГ бойовиків на Маріупольському напрямку

Українські військові відбили атаку ДРГ бойовиків на Маріупольському напрямку Фото: АТО на Донбасі

Бойовики 85 разів обстрілювали сили АТО

Українські військові відбили атаку диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ) бойовиків в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Маріупольському напрямку. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

Загалом, протягом минулої доби, 31 липня 2016 року, бойовики, порушуючи мінські домовленості, 85 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, з них 37 на Донецькому, 35 на Маріупольському та 13 на Луганському напрямках.


"На Донецькому напрямку супротивник застосував важку артилерію 152 та 122 мм. В районі Авдіївки вночі було особливо гаряче, ворог використав понад сто боєприпасів. Із мінометів різного калібру, гранатометів та кулеметів противник гатив по наших позиціях у Опитному, Авдіївці, Зайцевому та Пісках. Неспокійно було у Майорську, Кам’янці та Троїцькому", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що на Маріупольському напрямку по Широкиному та Мар’їнці окупанти застосували міномети. В Красногорівці вогонь вівся з 82 мм мінометів та стрілецької зброї. По Водяному та Старогнатівці працювали ворожі БМП. Біля Мар’їнки, Старогнатівки та Новотроїцького активізувалися ворожі снайпери.

"Близько 22:42 в районі Богданівки була виявлена ДРГ противника чисельністю до 5 чоловік. Підступивши на відстань до 100 метрів, ворог відкрив вогонь зі стрілецької зброї та АГС-17. Завдяки злагодженим діям особового складу вогнем у відповідь з АГС та стрілецької зброї ДРГ було відкинуто. Тривало вогневе зіткнення 18 хвилин", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що противником велась повітряна розвідка в районі Новотроїцького.

Як повідомляється, на Луганському напрямку позиції ЗС України в районі Новотошківська, Новозванівки та Кримського противник хаотично обстрілював з 82 мм мінометів та гранатометів, провокуючи українських бійців на вогонь у відповідь. Поблизу Новоалександрівки, Станиці Луганської та Попасної застосовувались гранатомети.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за добу, 30 липня 2016 року, поранено чотирьох українських військових.