ua en ru

Українські військові й експерти НАТО обговорили реформування ВМС України

Українські військові й експерти НАТО обговорили реформування ВМС України Фото: зустріч військових в Одесі (прес-служба МО)

Розглядалися питання впровадження стандартів Альянсу в систему підготовки особового складу

Шляхи реформування і розвитку Військово-Морських Сил Збройних Сил України обговорили під час робочої зустрічі в Одесі українські військові моряки разом з експертами Морського командування НАТО "Нортвуд". Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Зазначено, що під час заходу розглядалися питання впровадження стандартів Північноатлантичного альянсу в систему військової підготовки особового складу, розвитку системи спостереження за надводною обстановкою, вдосконалення роботи органів зв’язків із громадськістю тощо, "відповідно до Стратегічного оборонного бюлетеня України та Цілей партнерства з НАТО".

"Під час реформування українських ВМС ми враховуємо досвід провідних країн НАТО, який дієво сприяє створенню сучасних, мобільних, боєздатних українських ВМС", - зазначив начальник штабу - перший заступник командувача ВМС ЗСУ Роман Гладкий.

У відомстві також додали, що в ході зустрічі відбувся обмін інформацією із зазначених питань. Крім того, експерти НАТО з ознайомчою метою відвідали Західну військово-морську базу ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі сталася пожежа в будівлі, в якій планували розмістити штаб Військово-морських сил України.